Akbank müşterilerini bezdirdi

Akbank müşterilerini bezdirdi
Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank’ın dijital bankacılık sistemlerine Salı günün-den Çarşamba akşamına kadar erişim sağlanamadı. Korsan saldırı şüpheleri üzerine önceki açıklama yapan banka, “ana bilgisayarda...

Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank’ın dijital bankacılık sistemlerine Salı günün-den Çarşamba akşamına kadar erişim sağlanamadı. Korsan saldırı şüpheleri üzerine önceki açıklama yapan banka, “ana bilgisayarda yaşanan teknik bir sorun” olduğunu belirterek siber saldırı olmadığını duyurdu. Dün sabah ikinci açıklamayı yapan Akbank, ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin olduğunu bildirdi. Banka, müşterilere hizmet verilen tüm kanalların bu sorundan etkilendiğini açıkladı.
ATM AKŞAM AÇILDI AMA
Akbank müşterileri de sosyal medyada bankanın ATM’leri, pos cihazlarını ve kartlarını kullanamadıklarını; bankanın mobil uygulamasına da erişim sağlanamadığını aktaran paylaşımlar yaptı. Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamayla da ATM’lerin yeniden hizmet vermeye başladığı duyuruldu. Dijital bankacılık kanaları için ise kullanıma açıldıkça bilgi verileceği söylendi.
MÜŞTERİLERE UYARILAR
Akbank, aksaklıkla ilgili olarak aldığı tedbirleri de müşterileriyle paylaştı:
· Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenmiştir.
· Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.
· Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
· Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.