Akçay: Türkiye’nin IMF dışında hareket alanı var

Akçay: Türkiye’nin IMF dışında hareket alanı var
İktisatçı Doç Dr. Ümit Akçay, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış için Uluslararası Para Fonu’na(IMF) başvurma seçeneğine sıcak bakmamasını “Hâlâ hareket alanı var” sözleriyle açıkladı. T24’e...

İktisatçı Doç Dr. Ümit Akçay, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış için Uluslararası Para Fonu’na(IMF) başvurma seçeneğine sıcak bakmamasını “Hâlâ hareket alanı var” sözleriyle açıkladı. T24’e konuşan Doç. Dr. Akçay dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik kriz sürecinde, arz-talep dengesinin enflasyon beklentilerini düşürdüğünü ifade ederek, bunun bir hareket alanı olarak görüldüğünü ve Türkiye’nin de bu hareket alanını kullanmaya çalıştığını söyledi. İktisatçı Akçay Türkiye’nin IMF kapısının çalmak istememesinin nedeninin de bu olduğunu vurguladı.
IMF’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı ekonomi tahminlerini hatırlatan Akçay, “Ertelenen talep, salgın sonrasında yeniden işe dönüş ve ticaretin daralması ile 2021’de büyüme öngörmüşler. Ancak aşı bulunduğu andan itibaren hiçbir şey olmamış gibi hayatın devam edeceği öngörüsü ile yapmışlar bunu” dedi.