AKIl ALMAZ KARAR: Sıralı paylaşım kasıt sayıldı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2020 / 02:16

İzmir’de cami hoparlörlerinden çalınan Çav Bella marşını sosyal medya hesabından paylaşan Banu Özdemir, “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme” iddiasıyla tutuklanmıştı. Özdemir, olayı haber siteleri ve çok sayıda sosyal medya paylaşımında gördüğünü, partisine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik ağır sözlerin yer aldığını söyledi.
Partisine ve Soyer’e yapılanlara dikkat çekmek için kendisinin de paylaşımda bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, Twitter’daki 280 karakterlik kısıtlama nedeniyle paylaşımları arka arkaya koyarak gerçekleştirdiğini açıkladı.
KARAKTER SINIRI VAR
İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi Özdemir’in savunmasını aldıktan sonra Twitter’daki karakter kısıtı nedeniyle ardı ardına yaptığı 4 paylaşımı, “Ezan yerine yabancı bir şarkının çalınması anını sosyal medya hesabı üzerinden 4 kez paylaştı, kastının yoğunluğu var” diye değerlendirdi.
Mahkeme, Özdemir hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin üçüncü fırkasında başlatılan soruşturmayı kanunun 216’ıncı maddesinin birinci fırkası üzerinden değerlendirdi ve tutuklanmasına karar verdi. Eğer mahkeme üçüncü fıkra üzerinden değerlendirmede bulunsaydı, Özdemir’e isnat edilen suçlama 6 ay ila 1 yıl arası hapis olacaktı ancak mahkeme olayı üst sınıra taşıyarak Özdemir hakkında 1 ila 3 yıl arası hapis cezası üzerinden hüküm kurdu. Mahkemenin suçlama hükmünü değiştirmesiyle Özdemir tutuklanmış oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top