Akıl sağlığı raporu şart

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 7, 2021 / 09:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek istemekle suçladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Anayasa’nın ilk dört maddesini AK Parti’nin önde gelen isimlerinin değiştirmek istediğine dair açıklamalara göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şu mesajı attı:
“AK Parti’nin ileri gelenleri ‘Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini’ talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!”
Anayasa’da değişmez maddeler bulunmamasını isteyen son isim Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmuştu. Kahraman, yeni anayasanın dindar olması gerektiğini savunurken, ‘’Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir. Millet kendini idare etmek için bir araya geliyor da bir karar veriyorsa demokrasinin gereğini yerine getirmek lazımdır” demişti. A Haber’e konuşan ve sözlerinin çarpıtıldığını belirten Kahraman, ilk 4 maddeye dokunmanın mümkün olmadığını, vatanını, milletini, bayrağını ve cumhuriyeti sevenlerin bunu asla istemeyeceğini belirtmişti.
CHP’DEN ERDOĞAN’A VİDEOLU YANIT
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk dört madde açıklamasına CHP de resmî Twitter hesabından yanıt verdi. CHP’den yapılan paylaşıma, “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini talep eden İsmail Kahraman arada bir yerde CHP’li olmadıysa, Erdoğan’ın kafası çok kötü karıştı demektir. CHP anayasanın ilk dört maddesi konusunda nettir. Bu maddeler değişmez, değiştirilemez” notu düşüldü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top