“Aklımdaki Yarın” podcast yayında

“Aklımdaki Yarın” podcast yayında
Sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirici içeriklerin yer aldığı “Aklımdaki Yarın” podcast serisi, Yemeksepeti’nin katkılarıyla Podbee platformunda yayına girdi.“Aklımdaki Yarın”, iklim değişikliği, küresel ısınma,...

Sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirici içeriklerin yer aldığı “Aklımdaki Yarın” podcast serisi, Yemeksepeti’nin katkılarıyla Podbee platformunda yayına girdi.

“Aklımdaki Yarın”, iklim değişikliği, küresel ısınma, gıda israfı ve bunlara bağlı sorunların daha fazla tartışılarak gündemde yer alması ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmak amacıyla yayın yapacak.

İlk bölümünde sürdürülebilirlik kavramını etraflıca inceleyen Aklımdaki Yarın’ın devam eden bölümlerinde ise e-mobilite, geri dönüşüm ve atık gıda gibi pek çok önemli konu, eğlenceli bir üslupla işleniyor.

Türkiye’de son yıllarda podcast kültürünün yaygınlaştığını ve giderek daha değerli bir mecra halini aldığını söyleyen Yemeksepeti CMO’su Okan Erol, şunları söyledi:
“DNA’sında ‘yarını bugünden inşa etmek’ bulunan Yemeksepeti için sürdürülebilirlik daima öncelikli bir konu oldu. Örneğin, sipariş ekranımızdaki ‘Yeşili Koruyalım’ butonu sayesinde geçtiğimiz yıl toplam 926 ton daha az plastik tüketilmesi sağladık. 2020’den beri tüm ofis ve depo operasyonları ile saha ekiplerinin yakıtlarından kaynaklanan karbon emisyonlarına karşılık gelmesi için, İzmit Derince bölgesinde iki ormanı doğaya kazandırdık ve elektrikli motosikletle teslimatı yaygınlaştırarak karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir adım daha attık.”