Aklınız neredeydi

Aklınız neredeydi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık envanterine 5 yeni uçağın katılacağını söyledi.CNN Türk’te katıldığı programda konuşan Pakdemirli, hava araçlarını kiralamanın daha mantıklı olduğunu savundu.“5 tane...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık envanterine 5 yeni uçağın katılacağını söyledi.
CNN Türk’te katıldığı programda konuşan Pakdemirli, hava araçlarını kiralamanın daha mantıklı olduğunu savundu.
“5 tane uçak elimizin altında bulunsun” diyen Pakdemirli, 2 yıldır devam eden uçak satın alma süreçlerinin son yangınlarla beraber hızlandığını belirtti. THK uçaklarının kullanılmaması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan şöyle konuştu:
“Bir uçağın uçması için uçabilirlik sertifikasına sahip olması lazım. Uçakların 2-3 senedir zaten uçabilirlik sertifikası yok, bakımları yapılmamış ve bu uçaklar pek de uçabilecek vaziyette değil. 27 ile 34 milyon dolar bir tanesini harcarsanız evet uçurabiliyorsunuz zaten neredeyse bir yeni uçak parası vererek o uçaklar uçuyor. Biliyorsunuz bu uçakların en eskisi 69 model, en yenisi 84 model. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı envantere uçak kazandırma ile alakalı 5 uçak bir tane de insanlı keşif uçağı kazandırmakla alakalı gerekli bütçeyi tesis etti. Hızlı bir şekilde de önümüzdeki aylarda da bunun ihalesine çıkacağız.”