AKP bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir

AKP bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir
Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İstanbul Sözleşmesi üzerinden AK Parti ve MHP’yi eleştirirken, “Biz feshederiz onlar da kabullenir sananlar, yanıldılar. Kadınlar ne kabul ettiler ne biat ettiler....

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İstanbul Sözleşmesi üzerinden AK Parti ve MHP’yi eleştirirken, “Biz feshederiz onlar da kabullenir sananlar, yanıldılar. Kadınlar ne kabul ettiler ne biat ettiler. AKP-MHP erkek iktidarının inşa ettiği faşizme karşı kadınlar barikatları yıkarak ‘dur’ dedi. Yasaklarınız, fesihleriniz, engelleriniz değil kadınların direndiği meydanlar kazanacaktır” diye konuştu. Buldan, “Çok açık ve net olarak ifade etmek istiyorum, AKP bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir” dedi.
Buldan, yeni yargı paketini de, “Çocuk istismarında ve kadına yönelik suçlarda ceza için şart getiriyorlar. Yani, suçluyu cezalandırmamak için bin dereden su getirenler yasama eliyle faillere yol açmaya çalışıyorlar. Mevcut iktidarın reform adı altında yaptığı malumun ilanıdır. Gerçek bir reform olacaksa, bu AKP-MHP iktidarının gitmesiyle olur, bu da böyle olacaktır. Bütün kadınlara bunun sözünü veriyorum. Toplum ancak böyle nefes alır, refaha, huzura, hukuka kavuşur. Bu reformun mimarı da biz kadınlar olacağız” sözleriyle eleştirdi.