AKP, HDP’NİN PARTİ OLDUĞUNU HATIRLADI

AKP, HDP’NİN PARTİ OLDUĞUNU HATIRLADI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte, başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi için TBMM’de grubu bulunan...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte, başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi için TBMM’de grubu bulunan partileri ziyaret etti.
Bozdağ, “Bu istişareler sonucunda ortaya çıkacak görüşleri tekrar değerlendirip teklife son halini vereceğiz. Çünkü hazır bir teklif götürmüyoruz” dedi.

İLK ZİYARET MHP’YE
MHP grubunu ziyareti sonrası açıklama yapan Bakan Bozdağ, “İlk görüşmemizi MHP ile yaptık. Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi anayasada değişiklik çalışmalarını esasında Cumhur İttifakı ile birlikte daha önce değerlendirdik” dedi.


CHP TEKLİFİ BEKLEYECEK
Daha sonra CHP grubunu ziyaret edip Grup Başkan Vekili Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile bir araya geldiklerini aktaran Bozdağ, “Kendilerine anayasa değişikliği konusunda yaptığımız hazırlıklar konusunda bilgi aktarımında bulunduk. Anayasanın hangi maddelerinde değişiklik düşündüğümüzü paylaştık, bir de genel çerçeve üzerinde durduk ve kendilerinden bu hazırlık sürecine katkı vermelerini istedik” dedi.

Altay görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacaklarını, teklifi gördükten sonra değerlendirmede bulunacaklarını söyledi. Altay, temel hakların referandum konusu yapılmaması gerektiğini de belirtti.

HDP: REFERANDUMU DOĞRU BULMAYIZ
AK Parti heyeti daha sonra HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etti; HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve Parti Sözcüsü Ebru Günay’la görüştü.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Henüz yazılı bir metin yok. Anayasanın 24 ve 41. maddelerinde bir değişiklik olacağını ve kapsamını genel olarak paylaştılar. Biz de tutumumuzu Eş Genel Başkanlarımız ve MYK’da yaptığımız görüşmeler sonucunda kamuoyuyla paylaşıyor olacağız… Kıyafet özgürlüğü, türban, kadın hakları konusunda tutumumuz çok net. Negatif tutumumuz olmadı. Böyle bir dönemde nasıl bir karar alacağımızı ilgili kurullarımızla karar vereceğiz… Biz konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda referandumu doğru bulmayız” dedi.


İYİ PARTİ: KONUYU GENEL BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise, “Konuyu Genel Başkanımızla paylaşacağız o da partimizin kurullarıyla paylaşır. Ona göre kanaatimizi paylaşırız” dedi.

Sık sık HDPKK, ihtiyaç halinde HDP
AK Parti heyetinin HDP’yi ziyareti, kabineden yapılan açıklamalarda HDP’yi PKK ile birlikte gösteren suçlayıcı ifadeleri gündeme getirdi. Onlardan birisini İçişleri Bakanı Soylu 17 Eylül’de kullanmış, HDP Mersin İl Temsilcisi’nden bahsederken, “Allah evlatlarımızı HDPKK’dan korusun” ifadesini kullanmıştı. 10’da