AKP içinde yüzde 50+1 gerilimi

AKP içinde yüzde 50+1 gerilimi
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum arasında ‘yüzde 50+1’ tartışması yaşandı.AK Partili Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde...

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum arasında ‘yüzde 50+1’ tartışması yaşandı.

AK Partili Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 sisteminin Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan “tuzak” olduğunu iddia etti. Tayyar, bu düşüncede olan isimleri “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantıları” ifadeleriyle niteledi ve sosyal medya paylaşımlarında, “50+1 cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi vakti geçti” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Tayyar’a cevap niteliğinde sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘Sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez.”

TAYYAR’DAN UÇUM’A: HADSİZ
Mehmet Uçum’un bu açıklamasından saatler sonra sosyal medya hesabından isim vererek açıklama yapan Şamil Tayyar, Uçum’un devlet memuru olduğunu belirterek, “Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan” dedi.

Tayyar’ın paylaşımı şu ifadelerle sürdü:
“‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!”

‘BUNLAR MUHATABIMIZ DEĞİLDİR’
Şamil Tayyar'ın ağır ifadelerle dile getirdiği tepkisinin ardından Uçum, "Pozisyon ve statü siyaseti peşinde koşanlar, dar çıkarlarından başka değeri olmayanlar muhatabımız değildir" dedi.

METİNER DE DEVREYE GİRDİ
Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medya hesabından konuya dair imalı bir paylaşımda bulundu. Metiner, “Görünen o ki Soros’un her yerde her kesimde adamları var. Hep içimizden vurulduk. Başımıza geçirdiklerimizin ihanetine uğradık. Gerekli dersi almadığımızı görmek üzüyor bizi. Şimdilik bu kadar diyeyim” ifadelerine yer verdi. Ardından Şamil Tayyar’ın, Metiner’in gönderisini paylaştığı görüldü.