AKP’den en sert tavır ondan geldi

AKP’den en sert tavır ondan geldi
Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ve H.K.G'nin cinsel istismar maruz kalmasına ilişkin iddianame kabul edildi. Davanın ilk duruşması...

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ve H.K.G'nin cinsel istismar maruz kalmasına ilişkin iddianame kabul edildi. Davanın ilk duruşması 22 Mayıs'ta yapılacak. Hiranur Vakfı, internet sitesini kapattı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da İstanbul'da 2012 yılındaki cinsel istismar soruşturmasında "kovuşturmaya yer olmadığına" hükmeden savcı hakkında inceleme başlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili olarak 11 yıl önce hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verdiği öne sürülen, daha önce kapatılan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Mağdur H.K.G, 6 yaşından beri şüpheli Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

VAKIF İNTERNET SİTESİNİ KAPATTI

Hiranur Vakfı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada ise “Mahkemelere intikal etmiş konuyla ilgili kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” denilmişti.

İddianamede yer alan suçlamaların dava sonuçlanmadan, “sadece iddiadan ibaret olduğu” belirtilen açıklamada, vakıf yönetiminin dava sürecini yakından takip ettiği ifade edilmişti.

Vakıf hacklenmesinin ardından internet sitesini kapattı. Vakfın internet hesabının yanı sıra Twitter hesabı da kapatıldı.

İSTANBUL BAROSU’NDAN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Öte yandan İstanbul Barosu davaya müdahil olmak için İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Baro, 6 yaşında 'evlendirilen' mağdur H.K.G’nin kemik yaşının tespiti için 2012’de yapılan işlemlerdeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili de suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca açıklamada “Çocuğun kemik yaşının tespitine yönelik usulsüz işlem iddialarıyla ilgili olarak da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” denildi.

İSTİSMARCI KADİR İSTEKLİ: İFTİRA

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan tarikat karanlığındaki istismarın "aklanma" çabası sürüyor. İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını ‘imam nikahıyla evlendirdiği’ Kadir İstekli, "Hakkımda linç kampanyası var. Bana iftira attılar" açıklamasında bulundu.

TELE1’den Egehan Erkün, İstekli’nin iddianamedeki ikamet adresine gitti. İstekli, gazeteciye kapısını açmazken röportaj talebini ise reddetti. Ancak iddiaya göre oturduğu apartman yöneticisi üzerinden soruları yanıtlayan İstekli, hakkındaki iddiaların iftira olduğunu savundu.

HDP 105 SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP kadın milletvekillerinin imzasıyla, çocuk istismarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye 105 soru önergesi verdiklerini açıkladı.

BAKAN YANIK: SİYASETİN KONUSU DEĞİL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, erken yaşta evlilikle mücadele konusunda çalışma yaptıklarını ve açılan ceza davasında bakanlık olarak müdahil olduklarını belirtti ve çocuğa yönelik istismar vakalarının siyasetin konusu olmadığını söyledi.

VAKFIN FOTOĞRAF ARŞİVİNDEN KİMLER ÇIKTI

Türkiye utanç tablosunu konuşurken; kriminal isimlerle fotoğrafları ortaya çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çocuk istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı yöneticileri ile de bir araya geldiği anlaşıldı. Fotoğraflarda Soylu'nun yardımcısı Mehmet Ersoy da yer aldı. AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı yöneticilerinin de vakıf yöneticileriyle fotoğrafları ortaya çıktı.

ÖZLEM ZENGİN’DEN ‘CEMAATSE CEMAAT’ ÇIKIŞI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır" dedi.

AKİBİNİ YAPMAZSAM ŞEREFSİZİM
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 6 yaşındaki bir çocuğun “imam nikahıyla evlendirilerek” cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin “Bunun takibini yapmazsan şerefsizim. Bunu bizzat yapıcam. Davaya İYİ Parti olarak müdahil olacağız. Bahadır Erdem bizim adımıza katılacak” dedi.

DOZERLE YIKACAĞIZ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesi üzerine cemaatlere tepki gösterdi.
İnce, “Bunu çok net kökünden çözebiliriz. Resmi nikahı olmayana, dini nikah kıyana ağır hapis cezası vereceksin. 6 yaşında kız çocuğunu evlendirenler eğitim veriyorlarmış. Yurtları, kursları varmış. Dozerle hepsini yıkacağız, mağara devrinin insanları bunlar.” dedi.