AKP’li belediyeden cinsiyetçi babalar günü afişi

AKP’li belediyeden cinsiyetçi babalar günü afişi
Mersin’in Akdeniz ilçesinde AKP’li belediyenin hazırlatarak cadde ve sokaklara astığı ‘’Kalk da bir çay koy’’, ‘’Babaya cevap verilmez’’ sözlerinin yer aldığı babalar günü afişi tepki topladı.Üniversiteli Kadın...

Mersin’in Akdeniz ilçesinde AKP’li belediyenin hazırlatarak cadde ve sokaklara astığı ‘’Kalk da bir çay koy’’, ‘’Babaya cevap verilmez’’ sözlerinin yer aldığı babalar günü afişi tepki topladı.
Üniversiteli Kadın Kolektifi yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘’Babalar Günü’nü bu afişlerle kutlayan Akdeniz Belediye Başkanlığı, bu ifadelerle cinsiyetçiliği ve aile içindeki ebeveyn baskısını pekiştiriyor. Bu cümleler samimi bir görüntü yaratmıyor, aile içi baskıyı ve eşitsizliği yeniden üretiyor’’ derken, Özgür Genç Kadın başlıklı sosyal medya hesabı ise ‘’Mersin Akdeniz Belediyesi bilboardlarını cinsiyetçi söylemlerle doldurdu! Genç kadınlar aile içi baskıyı kabul etmiyor. Akdeniz Belediyesi erkekliğini alsın kendine çay koysun! “ paylaşımıyla tepki verdi. Espiri çağrışımı yapan gülücük işaretinin kullanıldığı “Babalar Gününüz Kutlu Olsun” afişleriyle ilgili belediyeden ise henüz bir açıklama yapılmadı.