AKP’li EYT’lilere VIP hizmeti

AKP’li EYT’lilere VIP hizmeti
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), emekli olmalarına imkân tanıyan yasanın Meclis’ten geçmesinden bu yana e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşturarak işlem yapmak için günlerdir çabalıyor.SGK...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), emekli olmalarına imkân tanıyan yasanın Meclis’ten geçmesinden bu yana e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşturarak işlem yapmak için günlerdir çabalıyor.

SGK emekçileri de bu iş yükünün altından kalkmak için yoğun bir mesai harcarken, kurumda iktidara yakın kişilerin emeklilik işlemlerinin hızla tamamlanması için özel bir birim kuruldu. SGK emekçileri de bu birime (VIP) adını verdi.

Toplamda 5 milyon çalışanı etkileyen düzenlemeye göre 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. ANKA’nın haberine göre, SGK’da emeklilik işlemleri için özel bir birim kuruldu. Bu birimde çalışan personel için özel bir oda tahsis edildi. SGK emekçilerinin “VIP” olarak tanımladıkları bu alanda ise sadece Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve TBMM’den özetle iktidara yakın kişilerden gelecek emeklilik başvurularının hızla sonuçlandırılmasına başlandı. Hatta bu birimde SGK’da çalışan personelin kendi emeklilik işlemlerinin dahi yapılmasına izin verilmiyor.