AKP'li Göksu: Deprem altyapısında Los Angeles ve Tokyo'dan ilerideyiz

AKP'li Göksu: Deprem altyapısında Los Angeles ve Tokyo'dan ilerideyiz
Tevfik Göksu: Dönemimizde İstanbul’da depremle ilgili yapılmamış hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Dünyada iki kent deprem altyapısı açısından örnektir; Los Angeles ve Tokyo. İkisinden de ilerideyiz...Esenler Belediye Başkanı...

Tevfik Göksu: Dönemimizde İstanbul’da depremle ilgili yapılmamış hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Dünyada iki kent deprem altyapısı açısından örnektir; Los Angeles ve Tokyo. İkisinden de ilerideyiz...

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, kendi dönemlerinde deprem altyapısına dair kentteki bütün bilimsel çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Katıldığı TRT yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan ve "İstanbul tarihinde merkezi idareden bugün aldığı kadar yüksek oranda para hiç almamıştı" diyen Göksu'nun açıklamaları özetle şöyle: 

- “Ben İstanbul'da ulaşımı ve trafiği sorun olmaktan çıkaracağım” demiş. İstanbul'da trafik yoğunluğunda dünyada 7. sıradayken, 2022'de yoğunlukta 1. sıradayız. Bırakın trafik ve ulaşım sorun olmaktan çıkmayı, trafik yoğunluğunda 1. sıraya çıkmışız.

- İstanbul'da 2022'de her gün trafiğe çıkan araç sayısı ortalama 1248. Siz bu kadar aracın çıktığı şehirde her gün yeni bir alan yaratmazsanız bu sorunu çözemezsiniz.

'Büyükşehir arazilerine haciz gelmeye başladı'

- Gelirlerse Türkiye’nin bütçesini 5 kat artıracaklarmış. Siz İstanbul'un bütçesini 2 kat artıracaktınız. Ne oldu? İstanbul tarihinde merkezi idareden bugün aldığı kadar yüksek oranda para hiç almamıştı. Öyle aylar oldu ki yüzde 600 belediyenin gelirleri arttı. Buna rağmen büyükşehir şu an borçlanamaz hale geldi. Borcunu ödeyemediği için arazilerine ipotek, haciz gelmeye başladı.   

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için 4 tane bina yenilemişler. Bizim 2017'nin sonunda başladığımız, 2019'da tamamladığımız Bayrampaşa'daki 2 bin 400 konutluk kentsel dönüşüm konutunun 320 tanesini teslim ettiler. İnternet sitesi yaptılar, tsunami tabelası astılar.

- Bizim dönemimizde İstanbul’da depremle ilgili yapılmamış hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Hepsi bitti. Dünyada iki tane kent deprem altyapısı açısından örnektir; Los Angeles ve Tokyo. Biz şu anda her ikisinden de daha ilerideyiz.

-Bize proje olarak gelen borçlanmadan başka bir şey gelmedi bugüne kadar. İstanbul adına bugüne kadar hangi projeyi getirdiniz de biz karşı olduk