AKP’li Külünk’ten Merkez Bankası’na nakit avans çıkışı: Piyasa beklentisi karşılanmadı, tebliğ geri çekilmeli

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 22, 2023 / 16:35

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, Merkez Bankası’nın nakit avansa ilişkin aldığı kararı geri çekmesine rağmen pazar günü Resmi Gazete’de yayımladığı tebliği çekmediği için piyasaların beklentisini karşılamadığını belirtti.

Merkez Bankası nakit avans kullanımında belli bir sınıra kadar olan miktarlara karşı bankalara zorunlu menkul kıymet tutma zorunluluğu kararını geri çekmesine rağmen, birçok banka hala nakit avans kullanımını sınırlamaya devam ediyor. Mehmet Külünk geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın bankalara talimatına rağmen, bankaları nakit avansları durdurmakla ve devlete “operasyon” çekmekle itham etmişti.

TIKLAYIN- Reuters kaynakları: Bankalar sınırlamanın kalkmasına rağmen nakit avans kullanımını kıstı

Külünk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Merkez Bankası geçen hafta aldığı kararla banka kredi kartlarına yapılan taksit uygulamasını durdurmuştu. Haftanın ilk iş gününde Bankalar Merkez Bankasının kamuoyuna duyurarak kararı düzeltmesine rağmen, pazar günü yayınladığı tebliği çekmediği için piyasaların beklentisi karşılanmamıştır. MB Pazar günkü tebliği topu başka bir adrese atmadan geri çekmeli ve piyasaları rahatlatmalıdır. Evet MB pazar günkü tebliği çekmeli piyasalar rahatlamalıdır

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top