AKP’li Yavuz: Cumhur İttifakı’nın yeni seçim kanunu hazır

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 23, 2021 / 12:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim kanununa yönelik çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Meclis’e sunulacak hale getirdik” dedi. Yavuz, seçimin zamanında olacağını belirterek, “Seçimin zamanı 18 Haziran 2023’tür” ifadelerini kullandı.

AK Parti genel başkan yardımcıları Ali İhsan Yavuz ve Hamza Dağ, parti genel merkezinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavuz, cumhurbaşkanlığı seçiminde aranan yüzde ‘50+1’ konusunda şunları söyledi:
“Bizim 50+1 ile ilgili bir çalışmamız yok. Çok net bir şekilde ifade etmek isterim; bu tartışılamaz mı? Tartışılabilir. Bizim şu anda bunu değişelim, buna ilişkin yasal düzenleme yapalım, anayasa değişikliğine çalışalım şeklinde bir uğraşımız söz konusu değil.”

Yavuz, seçim kanununa ilişkin çalışmalarının olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Uzun uzun üzerinde çalıştık; biz çalıştık, MHP çalıştı ardından birlikte çalıştık. Meclis’e sunulacak hale getirdik. MHP ile birlikte dolayısıyla ‘Cumhur İttifakı’nın bileşenleri noktasında bir ihtilaf hiç olmadı. Çok net bir şekilde ittifak halinde olduğumuz bir değişiklik durumu hazırlanmış durumdadır. İstediğimiz anda Meclis’e verecek ve inşallah yasalaşacak.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top