AKPM’de AK Parti ve HDP’liler birbirini suçladı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 13, 2022 / 11:56

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Denetim Komitesi dün tartışılarak kabul edilen Türkiye raporu ile buna bağlı karar tasarısında demokrasi ve insan hakları alanında Türkiye’ye eleştiriler yöneltildi. Euronews’in haberine göre, AKPM üyesi AK Parti temsilcileri raporu, siyasi ayrımcılık ve çifte standart içerdiği gerekçesiyle eleştirdi. AKPM’nin HDP üyeleri ise Türkiye’de hükümeti partilerini kapatıp, “muhalefetin sesini kısma girişiminde bulunmakla” suçladı. AKPM Türk Heyeti Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet Yıldız, Türkiye’de seçim sisteminin adil olduğunu ileri sürerek getirilen eleştirilere karşı çıktı. Türkiye’nin AİHM kararlarına en fazla uyan Avrupa Konseyi üyelerinden biri olduğunu kaydeden Yıldız, rakamların da bunu teyit ettiğini söyledi.

HDP: SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞIYORLAR
HDP milletvekili Feleknas Uca, Türkiye’de iktidarın hukuk devleti ilkelerini ve insan haklarını sürekli ihlal ettiğini bildirdi. İktidarın HDP’yi kapatma girişiminde bulunduğunu belirten Uca, bunu yaparak muhalefetin sesinin kısılmasının amaçlandığı görüşünü dile getirdi.

İngiliz milletvekili John Howell ve Letonya milletvekili Boriss Cilevics tarafından ortak kaleme alınan rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısı, Genel Kurul oturumunda büyük bir oy çoğunluğuyla kabul edilirken, AK Parti milletvekillerinin sunduğu değişiklik önergeleri ise reddedildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top