Aksaray’da esnaf dertli: Herkes yabancı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 24, 2023 / 09:44

İstanbul Aksaray’da esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden, sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Gürsel Tekin “Somali Mahallesi’ne, Afrika Mahallesi’ne bakalım dedik… Tarihi Yarımada’ya baktığımızda neredeyse yüzde 70’i yabancı. Çok büyük bir sıkıntı, sorun ve sefalet var. Tarihi Yarımada tarih olmuş” dedi. Halk, kontrolsüz göçten, güvenlik sorunlarından ve pahalılıktan şikayetçi.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre metroda çalışan bir güvenlik görevlisi, bölgenin yüzde 50’sinden fazlasının yabancı olduğunu belirterek, “Hafta içi gelseniz hepsi yabancı. Kendi ülkemizde yabancıyız. Akşam 22.00’den sonra dışarı çıkıyorlar. Kontrol edilemez hale geliyor” ifadelerini kullandı. Lokanta işleten bir esnaf ise işlerinin durgun olduğunu anlatarak, “8 senelik lokantacıyım. Zamlardan sonra ayda 50-60 bin TL içeri giriyorum” diye konuştu.

‘ÖTEKİ TÜRKİYE’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR’
Bölgede yerli halkın çok azaldığını vurgulayan Tekin “İstanbul’da ilk kez resmi rakamlara göre 650 bin, gayriresmi rakamlara göre 1 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Önümüzdeki günlerde daha çok göç olacak gibi görünüyor. Öteki Türkiye’de işler hiç iyi gitmiyor” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top