Akşehir’i il yapma sözü

Akşehir’i il yapma sözü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kurtuluş Savaşı'nın asıl karargahı Akşehir'dir. Akşehir, neden il değil? Kadim kültürümüzün yerleşkesi olan Akşehir'i il yapacağız. Bu işin sağı solu yok, tarihi var" dedi.Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kurtuluş Savaşı'nın asıl karargahı Akşehir'dir. Akşehir, neden il değil? Kadim kültürümüzün yerleşkesi olan Akşehir'i il yapacağız. Bu işin sağı solu yok, tarihi var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Konya'nın Akşehir ilçesinde "dedem" dediği ve soyunun dayandığı ifade edilen Seyyid Mahmud Hayrani'nin türbesini ve Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret etti. Batı Cephesi Karargah Müzesi'nde de incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Büyük Yörük Türkmen Buluşması'na katıldı.

"BİRLEŞMELİYİZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasında “Boşuna helalleşelim demedim. Birleşmeliyiz” ifadesini kullandı. Yörük göçerlerin emeklilik hakkı dahil sosyal haklarını sağlayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bize doğruyu öğreten Horasan erenlerini hiç unutmadık. Bu kadim kültürü yaşatacağız" dedi.