Akşener açıkladı: Yeni ordu planı ne?

Akşener açıkladı: Yeni ordu planı ne?
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e iktidara gelmeleri durumunda yeni ordu düzenini ve terörle mücadelede atılacak adımları anlattı.Akşener'in Öztürk'e konuya ilişkin verdiği bilgiler şöyle:"-Daha...

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e iktidara gelmeleri durumunda yeni ordu düzenini ve terörle mücadelede atılacak adımları anlattı.

Akşener'in Öztürk'e konuya ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

"-Daha etkin bir hudut güvenliği ve terörle mücadele için Genelkurmay Başkanlığı yine Kuvvetleri emrine alacak. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bürokratik köprüyü sağlayacak. Siyasiler orduya karışmayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) liyakate göre atamaları Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yapacak.

– Güney Ordu Komutanlığı adı altında etkin bir yapı oluşturulacak. Suriye, Irak ve İran bölgelerinde 3 ayrı  özel müşterek Hudut Kolordusu. Buna bağlı Hudut Tugayları olacak.

– Etkin bir hudut güvenliği için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak. Hudut birliklerinde görev yapacak hudut sınıfı olacak bunların özlük hakları ayrıca düzenlenecek.

İHA-SİHA Desteği

– Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt yönetimi yaratılmasına müsaade edilmeyecek. Siyasi temaslar ile Suriye devleti tarafından bunun güvencesi verilmesi sağlanacak. Bu ordunun kurulmasından sonra komando birlikleri asli görevlerine dönecek.

– Batıdan gelebilecek tehditlere yönelik de tedbirli olunacak.

– Sınır birlikleri insansız hava araçları SİHA ve İHA'larla takviye edilecek.

– TSK'nın sözleşmeli personeli olmayacak herkes kadroya alınacak. Askeri hastaneler ve askeri okullar yeniden açılacak.”