Akşener: Bizi PKK’lılıkla suçlamak ve "Ne var canım? Montaj olur, şu olur, bu olur" demek; gerçekten ayıp

Akşener: Bizi PKK’lılıkla suçlamak ve "Ne var canım? Montaj olur, şu olur, bu olur" demek; gerçekten ayıp
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs’ta gerçekleştirelecek 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için çalışmalarını İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde sürdürdü. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, "Bugünkü...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs’ta gerçekleştirelecek 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için çalışmalarını İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde sürdürdü. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, "Bugünkü çalışmalar, Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istemek amaçlı ve ikinci turda referanduma dönen bu seçimi kazanmak amaçlı" ifadelerini kullandı.

“Uzunca bir zamandır esnaf gezdim, onun yanına 1,5-2 yıla yaklaşan bir süre de yoksul ailelerin, derin yoksulluk denilen bir sistem içerisinde ev ziyaretleri yapıyorum. Sonra da burada birazdan içeri girip ziyaret edeceğim gibi emekçilerle toplantı yapıyorum. Öncelikle onları dinleme, dertlerini öğrenip kamuoyuyla paylaşıp çözüm üretmek amaçlıydı, bugün ise Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istemek amaçlı ve ikinci turda referanduma dönen bu seçimi kazanmak amaçlı yapılan çalışmalar…

"Bağımlılığın arttığı, dar sokaklarda çok daha fazla uyuşturucunun satıldığı ve sonra bu gençlerin satıcı haline çevrildiği bir İstanbul"

Bugün gezdiğimiz evlerde gördüklerimin yaşattığı dehşet, bu seçimin mutlaka alınması gerektiğini, hakikaten bu değişimin olması gerektiğini söylüyor bize. Ailelerde genç bağımlılık artmış. Dün gezdiğim evlerde ortaokul ve liselere giren silah, içki ve haptan bahsetmişlerdi. Bugün gezdiğim sokaklarda girdiğim evlerde ise hem eğitimdeki bozukluk, yani devlet okullarındaki meseleler, parası olanın çocuğunu okutabildiği Türkiye ama buna karşılık bağımlılığın arttığı, dar sokaklarda, arka sokaklarda çok daha fazla uyuşturucunun, hapın satıldığı ve bağımlılığa alıştırıldıktan sonra bu gençlerin satıcı haline çevrildiği bir İstanbul ara sokakları diye bir tarif yapabilirim.

"Türkiye’yi yönetenlerin, o kadar fazla yoksul insan hane haline dönüşmüş ki, yeteri kadar yardım edebilme imkanları ortadan kalkmış"

Bütün bunların neticesinde gördüğüm şey şu; kaynamayan tencerelerin yanında şiddet gören kadınlar, küçücük, bir türlü kilo alamayan ya da 15’ini doldurduktan sonra obezleşen çocuklar, orta okul, liseye gidip üniversiteyi hiç aklından geçirmeyen, bir taraftan okuyup, bir taraftan çalışan çocuklar. Bodrumdan bozma evi 2 bin 500 liraya bulsa 'Aman harika' diyecek aileler ile bunlara 6 bin 500 lira isteyen ev sahipleri. En son girdiğim evde, mahallenin başka kadınları da gelmişti, ‘Ne olursunuz Meral hanım şu kira meselesini halledin gerisi hiç önemli değil’ diyen insanlar… Yoksulluğun yönetildiği, insanların yoksullaştırıldığı ama buna karşılık anladığım kadarıyla Türkiye’yi yönetenlerin, o kadar fazla yoksul insan hane haline dönüşmüş ki yeteri kadar yardım edebilme imkanları ortadan kalkmış. ‘Bu yardım kesildi, şu yardım kesildi’ diyen kadınlar ve çocuklarına, eşlerine iş isteyen kadınlar. ‘Nerede olursa olsun yeter ki iş olsun çalışacak’ denilen kadınlar gösteriyor ki bize bu ucube sistem Türkiye’yi gerçekten uçurumun eşiğine getirmiş ve sonuç itibariyle bu seçimi kazanmak durumundayız. Ben o evlerden, o kadınlardan, o gençlerden Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istemek üzere dolaştım, dolaşmaya devam ediyorum.

"Bu ucube sistemden hem de AK Parti’nin gayretiyle de vazgeçileceğine inanıyorum"

Bir kere Meclis yasamadır, Cumhurbaşkanı tek başına yürütmedir. Şimdi bu acayip güç, yani cumhurbaşkanının yetkilerini anlatmam mümkün değil. Milletvekillerinin bir kıymeti harbiyesi yok, Meclis’in bir gücü yok. Şimdi Cumhur İttifakı Meclis’i aldığı için ben bunu Allah şahit bir şans olarak görüyorum. İkisini beraber almayı çok isterdik o başka bir şey ama bu da bir şans getiriyor. Meclis Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren bakın göreceksiniz en kısa sürede hem de referanduma gerek kalmadan AK Parti’nin içinde yer aldığı, belki hepimizin görüşlerinin dikkate alındığı, Millet İttifakı’nın önerileriyle Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin önerilerinin çok ters düşeceğini düşünmüyorum parlamenter sisteme geçişte. Hukukun üstünlüğü, liyakat, şeffaflık, yargının bağımsızlığı konularında çok rahat anlaşılıp bu ucube sistemden hem de AK Parti’nin gayretiyle de vazgeçileceğine inanıyorum. Belki de hayır burada oldu, bahsettiğim o. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu seçildiği andan itibaren elindeki o büyük imkanların ve o acayip gücün kullanılması halinde en fazla AK Partililer bu işe gıcık olur. El birliğiyle parlamenter sisteme geçiş daha hızlı olabilir diye düşünüyorum.

“O benim için şeref madalyasıdır”

Meral Akşener, HÜDA-PAR’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağına ilişkin açıklamaları üzerine, “O benim için şeref madalyasıdır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi

Her ikisi de o mutabakat metni üzerinde fikirlerini muhtemelen birleştirdikten sonra diğer genel başkanlara da iletilecektir muhtemelen. Geldiği zaman fikrimi söylerim. Sayın Özdağ, sığınmacılar konusunda Anayasa’nın değiştirilemez 4 maddesi konusunda, 66’ncı maddesi konusunda Millet İttifakı’nın bileşenlerinin bir itirazı yok. Zaten bizim parlamenter sisteme geçiş noktasındaki mutabakat metnimizde de böyle bir durum yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına eminim.

Montaj video

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan montaj videosuyla ilgili şöyle söyledi:

Bir cumhurbaşkanına yakışmayacak bir tutum bu. Hala seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan seçim gününe kadar. Ve çok acı, çok ayıp. Çünkü her birimizin, ona oy versin vermesin her birimizin can güvenliğinden, emniyetimizden sorumlu bir kişinin bir siyasetçi olabilir ama neticede bir vatandaş Sayın Kılıçdaroğlu ve ben, diğer arkadaşlar, bizleri PKK’lılıkla suçlamak ve sonra da ‘Ne var canım bunda montaj olur, şu olur, bu olur’ demek ben buna uygun kelime bulamıyorum. Sadece çok üzüldüğümü, çok acı bulduğumu ve bir Cumhurbaşkanının böyle bir durama düşmesinin gerçekten ayıp olduğuna inanıyorum."