Akşener Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nda konuştu: O annelerin acısını en aza indireceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 4, 2022 / 11:42

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nın açılışını yaptı.

Akşener burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu çalışma engelsiz bir hayatı, engelli bireylerimize nasıl sağlarız, biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımız yapacağız sorusuna cevap sağlayan bir çalışma. Bu çalışmayı asıl işin sahiplerinin önerilerine, onayına açacağız. Sunduğumuz çalışma bir nihai biz böyle düşünüyoruz böyle olacak hüküm cümlesinin var olduğu bir çalışma değil. Dernekler, STK’lar, engelli bireylerin alilerinin dinleyeceğiz. Burayı şereflendirdiniz çok teşekkür ediyorum. Ben ilkokul öğretmenliği eğitimi aldım. Yaparak, yaşayarak yaşayanların öneriyle şekillenecek, bizim politikamızın belirlenmesini sağlayacak.

Ailesinde engelli bireylerin olduğu bir insanım. Ailelerin hangi sistem içerisinde olursa olsun engelli bireylerin, hayatlarındaki engelli yakınlarının maalesef Türkiye’de çok zor yaşadıklarını biliyorum. Saygı görürler, merhamet duyulur ama kurumsal olarak çok zor bir hayat yaşanıyor. Gençliğimden itibaren engelli bireyler üzerinde kendimi STK’lar da dahil hep çalışarak ifade etmiş bir insanım. Özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum. Tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En derin saygılarımı sunuyorum.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top