Akşener, ‘Gezi’yi sahiplendi: Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet

Akşener, ‘Gezi’yi sahiplendi: Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Gezi’ kelimesinden korktuğunu belirterek, ‘şahsi intikam’ peşinde olduğunu söyledi.Gezi protestolarına desteğini bildiren Akşener, sözlerini...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Gezi’ kelimesinden korktuğunu belirterek, ‘şahsi intikam’ peşinde olduğunu söyledi.

Gezi protestolarına desteğini bildiren Akşener, sözlerini “Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret” diyerek bitirdi.

TBMM’deki grup toplantısında, hapis cezalarını ‘yargı trajedisi’ olarak nitelendiren Akşener, “Gezi, Türk gençliği için yalnızca bir protesto değildir, milli şuurun da ayağa kalkmasıdır” dedi.

İYİ Parti lideri, Gezi’den ‘direniş’ diye bahsetti, “Türk gençlerinin bu direnişi, Ak Parti’nin FETÖ ile el ele verip milli egemenliğimize kastetmesine karşı yapılmıştır. Bu direniş, çaresizlere ümit olmuştur” diye konuştu. Erdoğan’ın yapısı gereği Gezi’ye iyi gözle bakmasının mümkün olmadığını bu nedenle olayları rayından çıkartmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Kavala’nın daha önce beraat kararlarına dikkat çeken Akşener, “Meselemiz Osman Kavala değildir. Kavala, mevcut yasalarla zaten aklanmış, mahkeme bunu kabul etmiştir. Meselemiz bugün her bir ferdin engellenemez temel haklarının elinden alınmasıdır” dedi.

Akşener, sözlerini 1908’de Osmanlı padişahı Abdülhamid’e karşı isyan edenlerin öne çıkan sloganıyla bitirdi: “Değerli dava arkadaşlarım; Türk modernleşmesinin önünde her zaman engeller olacak. Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdetiler çıkacak. Her devirde, bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlarımız olacak. Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdetilerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemalleri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!”