Akşener ile Demirtaş’ın kahvaltı diyaloğu

Akşener ile Demirtaş’ın kahvaltı diyaloğu
Selahattin Demirtaş’ın insani ilişki çağrısıyla Akşener’le ‘kahvaltı’ örneğine yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “ Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa, kapınızı çaldığı...

Selahattin Demirtaş’ın insani ilişki çağrısıyla Akşener’le ‘kahvaltı’ örneğine yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “ Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa, kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder” dedi.
FOX TV’de Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Lideri Akşener’e, Demirtaş’ın
“Bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözleri soruldu.
“Biz partimizi zaten değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için kurduk. İnsan odaklı bir bakış açımız var” diyen Meral Akşener, “İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar. Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder” ifadelerini kullandı.