Akşener ile Sancar arasında ‘Kürdistan’ gerilimi

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 4, 2021 / 09:38

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, “Siirt’te bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz esnafa gelip ‘burası Kürdistan’ dedi. AKP ve küçük ortağı feveran etmeye başladı. Bu kişi HDP çalışanı. Aylardır ne diyoruz? HDP’yi PKK yanında konumlandırıyorum” dedi.

Akşener, “Mektup kardeşliği var, elbette öyle olacak. Kaç gündür PKK’nın gündemini konuşan bir iktidar mensupları ve PKK’lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu’nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk” dedi. İYİ Parti lideri Akşener daha sonra yapılan uyarının ardından Öcalan için kullandığı ‘sayın’ ifadesini farkında olmadığını dile getirip özür diledi.

Akşener devamında şunları söyledi:
“Geçen hafta Siirt ve Batman’daydım. Bizim ziyaretlerimizi artık havuz medyası da yakından takip ediyor. AK Parti ve küçük ortağı bizim ziyaretlerimizden rahatsız. Millet bizi çağırıyor onları da kaşıntı tutuyor. Bizim bu ziyaretlerimizi kendilerince baltalamak için her yolu deniyorlar. Gün geliyor para verip slogan attırıyorlar, gün oluyor bizimle konuşan vatandaşlarımıza bile tebelleş oluyorlar. Havuz medyası da bunları çekmek için ortamda hazır bulunuyor. Bu sefer değişik bir şey oldu. Siirt’te her zaman ki AK Parti atraksiyonu dışında bu defa bir HDP çalışanı ziyaret ettiğimiz bir esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bu durumda bizim için şaşırtıcı bir yanı yok.”

İKTİDAR DİLİYLE SALDIRANLAR İKTİDAR KADAR ACİZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “İktidar ne kadar acizse HDP’ye iktidarın diliyle saldıranlar o kadar acizdir” diye çıkıştı. Sancar, “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum” diyen Akşener’in sözlerinin iktidarla benzerlik gösterdiğini, bu sözleri dile getirenlerin iktidarla aynı kaderi paylaşacağını söyledi.

Sancar konuşmasında şunları kaydetti:
“Söyleyecek sözü anlatacak hikâyesi kalmayanlar, eski düzenin yani bugünkü iktidarın güvenli gölgesine sığınıyorlar. Bu gölgenin güven sağlayacak gücü kalmamıştır. İktidarın gölgesi kurtarıcı olsaydı bu iktidarı kurtarırdı. Oysa iktidar her gün kaybediyor. Kim ki iktidara yaranmak amacıyla iktidarın sözlerine yanaşırsa iktidarın kaderini paylaşacaktır. Karanlık kuyuya düşeceklerdir. Çünkü çürüyeceklerdir, unutulacaktır. İktidar ne kadar aciz ise HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar da o kadar acizdir. Eğer yalan söyleyecekseniz bile karşıdakine güven vermeyi yaratarak yapın bunu. HDP şuradadır, buraya konumlanmıştır demek üretecek söz bulamamak, kendisine söylenen itirazları, eleştirileri hazmedememek demektir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top