Akşener seçilmiş milletvekillerine seslendi: Seçmeninizi unutursanız yanımdan defolun

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 21, 2023 / 16:13

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İstanbul’da konuştu. Akşener seçilmiş milletvekillerine seslenerek “Milletvekili arkadaşlarım, seçildiniz, seçmeninizi unutursanız yanımdan defolun. Halkımıza layık olacaksınız” dedi.

28 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan Akşener “Mesele Erdoğan meselesi değil mesele bu ucube sistemdir. Eğer 13. Cumhurbaşkanını sayın Kılıçdaroğlu olarak seçersek, meclis ve yürütme farklı yerde olur. Denetleme mekanizması işler. Hukuk işler. Dolayısıyla da parlamenter sisteme hep beraber, başta AKP’liler olmak üzere hep beraber geçeriz” dedi.

Akşenir’in açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

“İYİ Partilere talimatımdır, diğer partilerden olanlara da ricamdır. Tek bir ricam var sizden. Seçmen veli nimettir. Seçmenin karşısında selam duracaksınız. Milletvekili arkadaşlarıma talimatımdır. Milletvekili arkadaşlarım, seçildiniz, seçmeninizi unutursanız yanımdan defolun. Halkımıza layık olacaksınız.

Allah’ın takdiri sizin gayretinizle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. Mesele Erdoğan meselesi değil mesele bu ucube sistemdir. Eğer 13. Cumhurbaşkanını sayın Kılıçdaroğlu olarak seçersek, meclis ve yürütme farklı yerde olur. Denetleme mekanizması işler. Hukuk işler. Dolayısıyla da parlamenter sisteme hep beraber, başta AKP’liler olmak üzere hep beraber geçeriz. Çünkü bu kadar büyük bir gücün hem Meclis’i hem de Cumhurbaşkanlığı’nı alması o ucube sistemin ilelebet devam etmesine sebep olur. Şöyle bir şey çıkar ortaya fakirsen daha da fakir olursun, AKP’li zenginsen daha da zengin olursun.

Sen mutsuz yaşarken, evladın mutsuz olurken, bir avuç zengin daha da zengin olur acaip arabalarda gezerler”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top