Akşener tansiyonu düşürdü, Her partinin iletişimi var

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 7, 2022 / 07:38

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’un Bulancak ilçesinde muhtar ve STK temsilcileri ile basına kapalı toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada “HDP’nin 6’lı masada olduğu” iddiası ile ilgili olarak, “HDP, ayrı bir partidir. Onlar ayrı bir ittifak kurmak istiyorlar ama altılı masayı nasıl karalarız… Benden dinleyin, Temel Bey’den dinleyin, Meral Hanım’dan dinleyin, Gültekin Bey’den dinleyin, Sayın Babacan’dan dinleyin, Sayın Davutoğlu’ndan dinleyin. 6 lider aynı şeyleri söylüyoruz. Farklı tellerden çalmıyoruz. Artık kamplaşmaktan, kavgadan bıktık. Bu toplumun helalleşmesi lazım, kucaklaşması lazım” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener da katıldığı canlı yayında CHP’li Gürsel Tekin’in ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerini değerlendirdi. İYİ Parti olarak altılı masada siyasi partilerin, başka siyasi partilerle nasıl bir iletişim kuracağına dair bir dayatmaya girişmediklerini belirten Akşener, İYİ Parti’nin diğer siyasi partilerle olan iletişimlerine de herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çizdi. Akşener şunları söyledi:

CUMHUR İTTİFAKI BİZİ HDP İLE TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYOR
“Sayın Gürsel Tekin çok tecrübeli kilit taşlarından birisidir. Böyle bir cümle kurduğuna, kanaat belirttiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. Bakın Türkiye’de uzunca bir zamandır bizi Cumhur İttifakı bileşenleri ve o onların taraftarı HDP ile terbiye etmeye çalışıyor. Bu kelimeyi özel olarak seçtim. Bu arada da kendini HDP’nin de üzerinde patron gibi gören, muhalif takımın içinde onlar da bizi HDP ile terbiye etmeye çalışıyor.”

TEKİN’DEN AKŞENER’E TEŞEKKÜR
Akşener’in açıklamasını alıntılayan Gürsel Tekin, “Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e yaptığı sağduyulu, öngörüşlü, tutarlı ve devlet insanı tecrübesini de yansıtan açıklama için teşekkür ediyorum. Kendisinin yaptığı değerlendirmeden herkesin istifade etmesini umuyorum” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top