Akşener’den Erdoğan’a sert çıkış: ‘Bu karar, bir sermaye kontrolüdür’

Akşener’den Erdoğan’a sert çıkış: ‘Bu karar, bir sermaye kontrolüdür’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, BDDK’nin şirketleri döviz tutmaktan caydırmayı amaçlayan kararına tepki gösterdi. “Bu karar, bir sermaye kontrolüdür” diyen Akşener, “Bu karar, Türkiye’de 1989’dan beri var olan, sermayenin serbest dolaşımını ortadan kaldırmaktır. Bu karar, Bay Kriz’in Türk şirketlerine uyguladığı bir ambargodur” ifadelerini kullandı.

DOLAR YEŞİLİNİ DOĞANIN YEŞİLİNE TERCİH EDEN BİR RANT İKTİDARI
Amerika ve Kanadalı Anagold Madencilik ile Çalık Holding’in ortağı olduğu Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde kullanılan siyanür borularının patlaması sonrası meydana gelen çevre faciasına de değinen Akşener, iktidara yüklendi:
“İktidarın kayırmaya doyamadığı 5’li çetesi, yine topraklarımızı, doğamızı ve geleceğimizi tehlikeye atıyor. Ne var ki; vatan toprağını, kupon arazi olarak gören bir zihniyetin; Fırat Nehri’nin dibinde, siyanürle altın çıkarılmasına, ses etmemesi doğaldır. Çünkü bu iktidar; doların yeşilini, doğanın yeşiline tercih eden, bir rant iktidarıdır.”

"ÇİFTÇİ, NAZIM HİKMET ŞİİRİ İLE AÇLIĞI ANLATTI"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkardığı Murat Çerçinli’nin getirdiği kirazları kulağına takarak küpe yaptı. Akşener’in bu hareketi partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Çerçinli yaptığı konuşmada Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslendi:
“Açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, demeye de dilim varmıyor ama, kabahatin çoğu senin canım kardeşim!”