Akşener’den infaz yasasına tepki

Akşener’den infaz yasasına tepki
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de katıldığı programda infaz yasasını eleştirdi. Sosyal maddede çocuk evliliklerine yönelik bir maddeyle ilgili açıklaması üzerine linç edildiğini söyleyerek “MHP’nin Genel...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de katıldığı programda infaz yasasını eleştirdi. Sosyal maddede çocuk evliliklerine yönelik bir maddeyle ilgili açıklaması üzerine linç edildiğini söyleyerek “MHP’nin Genel Başkan Yardımcıları, AKP’nin trolleriyle birlikte benim ölmüş anama kadar sövüldü. İnfaz yasasında şeffaflık söz konusu olmadı” dedi. Akşener’in açıklamasından satırbaşları şöyle:
• Bir kadına eşi şiddet uyguladığında daha az ceza veriliyor. Şiddet uygulayanın kadın ile bir bağı yoksa normal ceza alıyor. Biz bununla ilgili teklif verdik “eş” üzerinden değil “kadın” üzerinden yer alsın diye; reddedildi.
• Meslek haline getirilen suçlar diye bir kapsam var. Dolandırıcılık, rüşvet, kadın cinayeti, bu insanlar infaz yasası ile bu aftan faydalandılar.
• Rüşvetin eski düzende 4-12 yıl cezası var, 2 yıl 8 ay yatıyor çıkıyor. Yeni düzenlemede aynı kişi 1 yıl yatıyor çıkıyor. Bunun önüne geçmek için dedik ki, aldığı rüşveti iade etsin. Buda reddedildi. 1 yıl yatıyor 1 milyon alıyor.
• Rize’de Fındıklı’da AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala diye bir kızımız canice öldürüldü. Bu yeni düzenleme ile bu katilin eşi olmadığı için sadece kadın olduğu için normal bir şiddet cezası verilecek; ağırlaştırılmış müebbet verilmeyecek. 36 yıl ceza alması gerekirken, 30 yıl ceza alacak, denetimli indirimle 9 yıl sonra aramızda olacak.