Akşener’den Zengin’e ‘amasız, fakatsız’ destek

Akşener’den Zengin’e ‘amasız, fakatsız’ destek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı ile yaptığı görüşmelerde pazarlık masasına koyduğu, kadına şiddetle mücadeleyi hedefleyen 6284 sayılı kanunu...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı ile yaptığı görüşmelerde pazarlık masasına koyduğu, kadına şiddetle mücadeleyi hedefleyen 6284 sayılı kanunu savunduğu için parti tabanı tarafından hedef gösterilen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e “amasız, fakatsız” desteğini açıkladı.

Türkiye’de ideolojisi, hayat tarzı ne olursa olsun konuşan kadınların sevilmediğini belirten Akşener şunları söyledi: “Biz bu ikiyüzlülüğün, sadece kadın olduğumuz için söylediklerimizin birilerini rahatsız ettiğinin farkındayız. Asla razı olmayacağız, susmayacağız, pes etmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını kabul etmediğimiz gibi, 6284’ün tartışılmasına da izin vermeyeceğiz. Görüşlerimiz ne kadar farklı olursa olsun mesele kadınların davası olduğunda Özlem hanımla elbette amasız, fakatsız, lakinsiz omuz omuza duracağız.”

SİRK YÖNETMİYORSUN
Sel felaketinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “Sel 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu” sözlerini, Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de “Belediye olarak hiçbir sorumluluğumuz yok” açıklamasını anımsatan Akşener, Erdoğan’a “Bak Erdoğan; artık yeter. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz devlet. Bu millet artık bıktı, usandı. Bari şu son günlerinizde; milletimizin acısına biraz saygınız olsun” diye seslendi.

EMİR VERENİ BİZ BULACAĞIZ
Akşener, Ülkü Ocakları’nın eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına için de “Katillerini biz bulacağız” dedi. Sorumluların cezalandırılacağını kaydeden Akşener, “Emir vereni de verenleri de planlayanları da bu dümeni yapanları da bulacağız ve cezalandıracağız” ifadelerini kullandı.


ZAN VE KARAMAN ADAY
Deprem sürecinde Hatay’ın sesini kamuoyuna duyuran isimlerden eski futbolcu Gökhan Zan ile Trabzonspor’un eski kaptanlarından olan teknik direktör Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı. Akşener Zan ve Karaman’a parti rozetlerini taktı. Zan, “Atamızın bize son armağanıdır Hatay. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Hatay benim şahsi meselemdir, bundan sonra Hatay hepimizin şahsi meselesidir” diye konuştu. Zan Hatay, Karaman Konya’dan milletvekili aday adayı oldu.