Akşener’i ağlatan babaanne

Akşener’i ağlatan babaanne
Vatandaşlar yoksullukla boğuşmaya devam ediyor. İzmir’de esnaf odası başkanlarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gittiği bölgelerde insanların kendisiyle paylaştığı hayatlarını anlattı. 3 torunu...

Vatandaşlar yoksullukla boğuşmaya devam ediyor. İzmir’de esnaf odası başkanlarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gittiği bölgelerde insanların kendisiyle paylaştığı hayatlarını anlattı. 3 torunu olan babaannenin durumunu anlatan Akşener hem ağladı hem ağlattı.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle hikayeler var ki. Benim yaşlarımda bir kadın geldi. Dedi ki, ‘Torunum benim yanımda. Oğlu, çocuğun babası bırakıp gitmiş. Bu hanımın ev kendinin. Zamanında kalmış. 1900 lira emekli maaşı alıyor. 3 çocuk, ‘Babaanne ‘Köfte koktu’ demiş. O kadın benden kendine değil, torunlarına köfte istedi.

‘ET KOKUSUNU UNUTMUŞ İNSANLAR’
75 yaşında bir hanımefendi ’15 gündür yemek yapamadım’ dedi. Et alışverişi yapmış, çoğu babaanne, anneannenin yanında torunlar var. Yüzünüze gözünüze dursun. Aç o insanlar. ‘Kıyma kavurdum, böldüm, yemek ettim’. Kadınlar bilir, yağ kalır altında. ‘Ona da çorba yaptım. Etin tadını unutmuşum’ dedi. Bu hale düşüremeyiz bu ülkeyi. Türkiye bu muhterem. Siz dolarlarla top oynarken, aylar sonra et yiyip kokusunu hatırlayan 75 yaşında bir kadından bahsediyorum.
Apartmanında köfte kokusu aldığı için kapı çalan babaanneden bahsediyorum. Ülkenin devlet olma anlayışı açı yedirmek, çıplağı giydirmek üzerinedir. Biz itibardan tasarruf etmeyip 500 milyon dolar uçaklarla gezeceksiniz. Bir genç 86 puanla 92 puanla atanamadım diyecek. 52 puanlı atanacak.”