Akşener’le aramızda kırgınlık yok

Akşener’le aramızda kırgınlık yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptıkları görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin. Altılı Masa kararlılıkla...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptıkları görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin. Altılı Masa kararlılıkla azimle yoluna devam edecek. Bunlar belli bir çevrenin ya da belli bir gücün toplumu domine etmek, yönlendirmek istediği, kafaları bulandırmak istediği bir süreç” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevleri başında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Dilimizde tüy bitti, adayı belirleyecek olan Altılı Masa” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına, “üçüncü dönem adaylık gerekçesiyle itiraz etmeyeceklerini” söyledi.

İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMADIR
Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “görevden alınması” olasılığına göre bir planlamalarının olup olmadığı sorusuna ise “İmamoğlu büyük lokmadır ve boğazınıza takılır. Umarım, olayı o kadar kirli boyutlara taşımazlar. Seçimle gelenin seçimle gitmesi lazım” karşılığını verdi.

İktidarın seçilmiş yargıçlar aracılığıyla demokrasiye, 16 milyon İstanbullunun iradesine darbe vurma hesabı yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, parti olarak bu tür darbelerle de, hukuk sistemine müdahaleyle de mücadele edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi çağrısıyla ilgili ise “Erdoğan’a boyunun ölçüsünü alması için fırsat tanıyorum” dedi.