‘Aksi halde’ darbe mesajı sayıldı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 6, 2021 / 10:32

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki değerlendirme toplantısının ardından 104 emekli amiralin yazdığı bildiriye ilişkin bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem hem üslubu hem yöntemi hem de yol açacağı kesinlikle belli olan tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli bir girişimdir. Emekli amirallerin vazifesi, 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. Aynı şekilde hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, amirallerin açıklamasında yer alan, “Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” ifadelerini kast ederek, “Bunun adına ifade özgürlüğü diyemeyiz. İfade özgürlüğü ‘aksi halde’ diyerek başlayan ve ülkenin seçilmiş yönetimini darbe ile tehdit eden cümleleri de kesinlikle kapsamaz. Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir girişim, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik bir bühtandır” dedi.
MONTRÖ’YÜ GÖZDEN GEÇİRMEKTEN ÇEKİNMEYİZ
“Her şeye rağmen Montrö’nün ülkemize sağladığı kazanımları önemli görüyor ve daha iyisi için imkan bulana kadar bu sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz” diyen Erdoğan “Montrö Sözleşmesi’nden çıkmayla ilgili halihazırda ne bir çalışmamız ne de böyle bir niyetimiz vardır. Ama gelecekte bu ihtiyaç ortaya çıkarsa, ülkemizi daha iyisine kavuşturmak üzere her sözleşmeyi gözden geçirmekten de çekinmeyiz” açıklamasını yaptı.
MÜNFERİT BİR OLAY
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamada değinilen bir diğer konu olan, rütbeli bir askerin bir cübbeyle namaz kıldığını gösteren fotoğraf hakkında ise “Münferit bir olay” dedi ve görüntüyü yanlış bulduğunu belirtti. Erdoğan konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri’nin soruşturma başlattığını açıkladı.
BU İŞİN MERKEZİNDE CHP VAR
Muhalefet partilerinden “Bu tartışmalar ekonomik sıkıntıların üzerini örtmek için kullanılıyor” eleştirisi geldiğini hatırlatan Erdoğan, ekonomiye esas zarar veren şeyin bu tür tartışmalar olduğunu ve CHP’nin bu tartışmaları alevlendirdiğini savundu:
“104 kişi içinde bizzat CHP üyesi olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var.”

AÇIKLAMAYA ÜNİFORMALILAR DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 104 emekli amirali, ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdiği, AK Parti projesi olan Kanal İstanbul’u savunduğu toplantıya katılan üniformalı isimler de dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal toplantı sonrasında Erdoğan’ın açıklamasına eşlik etti. Ayrıca MİT Başkanı Hakan Fidan da açıklamaya katılan isimler arasındaydı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top