Aksu, ters köşe oldu

Aksu, ters köşe oldu
İBB'nin 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifini AKP temsilcilerinin oylarıyla aylardır reddeden UKOME, son toplantıda nihayet karara onay verdi. Ancak bu kez de Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu,...

İBB'nin 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifini AKP temsilcilerinin oylarıyla aylardır reddeden UKOME, son toplantıda nihayet karara onay verdi. Ancak bu kez de Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, iptal için kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Eyüp Aksu gerekçesini ise "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Bu bir hak gaspıdır. Kesinlikle haksız zenginleşmedir. Taksici esnafının ekmeği ile oynadılar" iddiasıyla açıkladı.

İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan ise "Minibüsten dönüşen taksilerin İstanbul için örnek taksiler olmasını istiyoruz. Araç ve şoför özellikleriyle, denetimiyle, güvenliğiyle İstanbul'un sorunlarını çözen bir sistem oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

İBB'nin 1.803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin UKOME toplantısında kabul edilmesiyle, İstanbul'da 8+1 yolcu kapasiteli, yolcu ve şoförün acil durumlarda kullanacağı panik butonlu, güvenlik bölmeli ve İstanbulkart'la ödeme yapılabilecek yeni taksiler için hazırlıklar başladı. Minibüs ve taksi dolmuştan dönüşecek taksiler için ocak ayı sonunda kura çekimi yapılacak. Yeni taksi hakkı kazanan şoförler, fazla ücret talep eder veya belirlenecek kıyafet standardına uymazsa, hakları iptal edilecek.