Al sana dezenformasyon: FETÖ’cü değil CHP’li çıktı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 11, 2022 / 08:04

Yeni Şafak gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ABD ziyaretinde FETÖ’nün firari sanığı Aykan Erdemir’in karşıladığı iddiasını paylaştı. Ancak Yeni Şafak’ın FETÖ’cü dediği kişinin CHP üyesi Mert Arıkan olduğu ortaya çıkınca, gazete paylaşımını hemen kaldırdı.

Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki ilk durağı Boston oldu. Kılıçdaroğlu’nu karşılayanlar arasında CHP üyesi Mert Arıkan da vardı. Kılıçdaroğlu ve Arıkan’ın buluşmasına ilişkin çekilen video, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinden, “Kılıçdaroğlu’nu hakkında yakalama kararı olan firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir karşıladı. Seyahat amacının ‘görüş alışverişi’ olduğu açıklanan Kılıçdaroğlu’nun Aykan Erdemir ile ne görüşeceği merak konusu oldu” notuyla paylaşıldı.


Kılıçdaroğlu ile birlikte ABD’ye giden gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından Yeni Şafak’ın paylaşımını alıntılayarak, “Saçmalamayın. Bu kişi Aykan Erdemir değil. CHP Amerika’dan Mert Arıkan” ifadelerini kullandı. Saymaz daha sonra Mert Arıkan ile birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak “Mert Arıkan şu an yanımda” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top