Alaçatı ve Bodrum’da ev kiraları uçtu

Alaçatı ve Bodrum’da ev kiraları uçtu
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) iştiraki TSKB Gayrimenkul Değerleme, ege ve güney bölgesindeki kiralık piyasasına ilişkin güncel bir araştırma yaptı.Çeşme’de ortalama özelliklere sahip villa kiralarının geçen...

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) iştiraki TSKB Gayrimenkul Değerleme, ege ve güney bölgesindeki kiralık piyasasına ilişkin güncel bir araştırma yaptı.
Çeşme’de ortalama özelliklere sahip villa kiralarının geçen yıla göre yüzde 25-30 artış gösterdiğini ifade eden İzmir Şube Yönetici Yardımcısı Mustafa Alperen Yörük, “Alaçatı’daki villaların sezonluk kiraları ise 100 bin -125 bin TL mertebesinden başlayıp villanın niteliğine ve konumuna göre 250 bin TL seviyelerine kadar çıkabiliyor. Bodrum’da ortalama bir villanın sezonluk kira bedeli son bir yılda yaklaşık yüzde 35-40 artışla ortalama 100 bin- 125 bin TL seviyelerine ulaştığı gözlemleniyor. Fethiye’de ise yıllık kiralama bedelleri, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 artarak ortalama 60 bin TL ile 85 bin TL arasında seyrediyor” dedi.
“ANTALYA’DA HAVUZLU VİLLALAR GÜNLÜK 2 BİN TL’YE ULAŞTI”
Antalya’nın ilçelerinden Kaş, Kalkan ve Demre çevresiyle ilgili bilgi veren TSKB Gayrimenkul Değerleme Antalya Şube Müdürü Halil Esendal da “4-5 kişinin konaklayabileceği, deniz manzarasına sahip havuzlu villalarda günlük kiralamalar pandemi öncesi günlük 250-300 TL iken, 500 TL’yi buldu. Sezon aylarında pandemi öncesi günlük 600-800 TL iken alınan rezervasyonlarda 1.500-2.000 TL civarını buluyor” diye konuştu.