Albayrak: dövize müdahale etmeyi düşünmüyoruz

Albayrak: dövize müdahale etmeyi düşünmüyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’nin de zor zamanlardan geçtiğini, ancak salgın şartlarının zorluklarına rağmen ekonominin güçlü yapısıyla büyümeye...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’nin de zor zamanlardan geçtiğini, ancak salgın şartlarının zorluklarına rağmen ekonominin güçlü yapısıyla büyümeye devam ettiğini söyledi. Bakan Albayrak dün AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. ‘Küresel ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler’ üzerine bir sunum yapan Albayrak, milletvekillerinden gelen sorulara cevap verdi. Edinilen bilgilere göre Albayrak; Türkiye’nin üreterek, katma değer oluşturarak büyümeye devam ettiğini, daha fazla üretim ve istihdam, daha fazla ihracat hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini hatırlattı.
Albayrak’ın verdiği mesajlar şöyle:
“Dolarla uğraşmıyoruz. Faizi yükseltip, dövizi düşürürüz. Ama işsizlik artar. İstihdamda 32 ayın en yüksek düzeyindeyiz. İhracat rekorları kırıyoruz. ‘Battık-bittik’ lobilerine rağmen büyümeye devam ediyoruz. Pandemide herkes sıkıntıda. Birkaç aya kadar dengeler oturur”