Ali Babacan: YÖK’ü kapatacağız

Ali Babacan: YÖK’ü kapatacağız
Partisinin “Yükseköğretim Eylem Planı’nı” açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “YÖK’ü kapatacağız. Altı partinin ortak anayasa değişikliği metninde de bir mutabakat hususu olarak yer aldı” ifadelerini...

Partisinin “Yükseköğretim Eylem Planı’nı” açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “YÖK’ü kapatacağız. Altı partinin ortak anayasa değişikliği metninde de bir mutabakat hususu olarak yer aldı” ifadelerini kullandı.

Babacan, partisinin yedinci eylem planı olan “Yükseköğretim Eylem Planı’nı” açıkladı. Rektör seçimlerini, mütevelli heyetlerine bırakacaklarını kaydeden Babacan, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’nın üniversitelere, kafasına estiği gibi rektör atamasını da engelleyeceğiz. Üniversiteleri özgürleştireceğiz… Üniversiteye giriş sınav sistemini de değiştireceğiz. Tasarlayacağımız yeni sistemde; çoklu sınav, açık uçlu sorular, öğretmen notu, yetenek ve öğrenci başarısı gibi ilave bazı belirleyici hususları ekleyeceğiz. Üniversite sınavlarını yılda birkaç defa yaparak, sınav stresini azaltacağız.”

Babacan üniversiteye giriş sınav sistemini de değiştireceklerini söyledi, “Yeni sistemde üniversiteye girişi esnek ve stresini daha azaltmış hale getireceğiz” dedi.