ALİ KOÇ: “MASUMİYETİMİZ KANITLANDI, DİMDİK AYAKTAYIZ”

ALİ KOÇ: “MASUMİYETİMİZ KANITLANDI, DİMDİK AYAKTAYIZ”
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz’daki “Futbolda şike kumpası” ile ilgili olarak, “Bugün Fenerbahçe Kulübü hukuksuzluğa karşı, hukuki galibiyeti; zaferi elde etmiş; hukuk nezdinde masumiyeti kanıtlanmış şekilde...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz’daki “Futbolda şike kumpası” ile ilgili olarak, “Bugün Fenerbahçe Kulübü hukuksuzluğa karşı, hukuki galibiyeti; zaferi elde etmiş; hukuk nezdinde masumiyeti kanıtlanmış şekilde dimdik ayaktadır” dedi.

Ali Koç, 3 Temmuz’un 11. yıl dönümünde Fenerbahçe TV’de yayımlanan “3 Temmuz Özel” programına konuk oldu.

Koç, şöyle konuştu: “27 Aralık 2021’de Yargıtay bir karar verdi. Fenerbahçe’nin haklılığı resmen kanıtlanmış oldu. Devran döndü, kim haklı, kim çamur attı apaçık ortaya çıktı ve ‘biz susuyoruz’ dedik. Fenerbahçe, o günlerde yani bu örgütün en kuvvetli olduğu dönemde, kendilerini kimsenin sorgulamadığı, yaptıkları hukuksuz her türlü eyleme kimsenin karşı çıkmadığı hatta ciddi anlamda desteklendiği, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, kendi medyası, gazetesi, televizyonu, medyadaki maaşlı profesyonel çığırtkanlarıyla en güçlü olduğu dönemlerde başkanıyla, yönetimiyle, camiasıyla beraber bu yapıyla mücadele etti ve boyun eğmedi.”

Koç, “Bugün ise Fenerbahçe Kulübü hukuksuzluğa karşı, hukuki galibiyeti, zaferi elde etmiş, hukuk nezdinde masumiyeti kanıtlanmış şekilde dimdik ayaktadır. Geldiğimiz nokta itibarıyla omuzlarındaki ağır yükten kurtulmuş, gururla haklılığını kanıtlamış, hafiflemiş, yorgun ancak onurlu ve şerefli bir camiadır. ‘Bugün, bu mücadelenin başladığı günün 11. yıl dönümünde haksızların, hukuksuzların, adaletsizce saldıranların hesap verişlerini izleyeceğiz’ demek istediğimiz için biz bu sefer susmayı tercih ettik. ‘Fenerbahçe’nin haklı ve vakur duruşunu susarak ve gözümüz üzerlerinde’ diyerek yansıtmak istedik” ifadelerini kullandı.