Ali Koç’tan Kütahyalı’ya: Sen Zekeriya Öz’ün heykelini dikmeye çalışan adamsın

Ali Koç’tan Kütahyalı’ya: Sen Zekeriya Öz’ün heykelini dikmeye çalışan adamsın
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV’de katıldığı Derin Futbol Programı’nda soruları yanıtladı. Programda Koç ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında gergin anlar yaşandı. Koç, Kütahyalı’nın “Mesut Özil transferinde...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV’de katıldığı Derin Futbol Programı’nda soruları yanıtladı. Programda Koç ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında gergin anlar yaşandı. Koç, Kütahyalı’nın “Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır” sözlerine “Boş konuşuyorsun! Bizi kim kayırdı! Devlet mi gidip aldı” şeklinde yanıt verdi.

Kütahyalı, Koç’a yönelik, “Nezaketli davranıyorum ama abartıyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan’ın kellesi alınmak isteniyordu, Aziz Yıldırım yanında durmadı” dedi. Bunun üzerine Kütahyalı’ya tepki gösteren Koç, “Aziz Yıldırım’ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin. Sen Zekeriya Öz’ün heykelini dikmeye çalışan adamsın. Cumhurbaşkanımıza, devlete göz dikiyorlarsa, senin çok beğendiğin adamlar yüzünden oldu. Kul hakkı yedin. Bu senin alnından silinmeyecek. Ergenekon, Balyoz hepsinde vardın” ifadelerini kullandı.

Programın son anlarında iki isim arasındaki tansiyon artarken, Ali Koç, son olarak “Futbolda temizlik lazım, inşallah Allah basından da senin gibileri temizler” dedi.

Şike davasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar, dönemin özel yetkili İstanbul savcısı, ‘FETÖ’den aranan Zekeriya Öz’ün talimatıyla başlayan soruşturmada 2012’de hapis cezası almış, bu cezalar da Yargıtay tarafından onanmıştı. Yıldırım, kendisine ve kulübüne kumpas kurulduğunu iddia ederek, 2014’te yeniden yargılanma talebiyle başvurmuştu. Yeniden yargılama sonunda, Yıldırım ve 36 sanığın, ‘şike yapmak‘ ve ‘örgüt kurmak‘ suçlamasından beraatine karar verilmişti.