Ali Özgentürk’ten önemli iddia: “Endişe ve Sürü filmlerinin senaryosu benim”

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 3, 2022 / 10:34

Yapımcı – senarist ve yönetmen Ali Özgentürk, ‘Endişe’ ile ‘Sürü’nün filmlerinin senaryosunun bilindiği ve afişlerinde yazdığı gibi Yılmaz Güney’e değil kendisine ait olduğunu iddia etti.

Haftanın Portresi’nde Türk sinemasının ilk işçi konulu filmi olan ‘Karanlıkta Uyananlar’ın çekim hikâyesi yayımlandı. HaberTürk’ten Mehmet Çalışkan’ın haberine göre Özgentürk, foto galeride yer alan ‘Endişe’ ile ilgili bir mesaj göndererek şunları dile getirdi:
“Endişe’nin afişini de koymuşsun. Tarihi gerçeği belgelemek gerekir. ‘Endişe’nin senaryo yazarı benim. O günlerde Yılmaz Güney, cinayet nedeniyle hapse girdi. Dağıtımcılar da afişte Yılmaz Güney’in adı olsun diye ısrar ettiler. ‘Senaryo: Yılmaz Güney’ diye yazmak zorunda kaldılar. Filmi Şerif Gören yönetti, ona da sorabilirsin. Hiç değilse hakikat ölmesin.” 

Çalışkan gönderdiği mesajın ardından aradığı Özgentürk’ün  “Sizin yazdığınız senaryo, afişte nasıl olur da Yılmaz Güney’e atFedilir?” sorusuna şu cevabı verdiğini yazdı:
“Filmin senaryosunu yazabilmek için 3 ay boyunca pamuk işçiliği yaptım. Zihnimdeki hikâyeyi gözlemlerimle besleyip 3’üncü ayın sonunda senaryoyu tamamladım. Filmi aslında Yılmaz Güney yönetecekti ama cinayetten dolayı hapse girince yönetmenliği Şerif Gören üstlendi. Dağıtımcılar, afişte Yılmaz Güney’in adının olmasıyla filmin daha fazla ilgi göreceğini söyleyince yapabileceğim fazla bir şey yoktu. Hem filmin selâmeti hem de zor durumdaki bir arkadaşa yardım söz konusuydu.”

Özgentürk’ün aynı gerekçeyle ‘Sürü’nün senaryosunun da Yılmaz Güney’e değil, kendisine ait olduğunu söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top