‘Allah rızası için dışarı çıkmayın’

‘Allah rızası için dışarı çıkmayın’
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, özellikle korona testi pozitif çıkanların dışarı çıkmamasını isteyerek, «Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın» dedi.Koronavirüs salgını,...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, özellikle korona testi pozitif çıkanların dışarı çıkmamasını isteyerek, «Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın» dedi.
Koronavirüs salgını, son haftalarda yeniden büyük bir hızla yayılmaya başladı. Uzmanlar, hükümete gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaparken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya özellikle hasta kişilerin sokağa çıkmaması için çağrı yaptı. Yerlikaya, sonbaharın gelmesiyle birlikte daha da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
‘MESAFE BULAŞI YÜZDE 90 AZALTIYOR’
Salgın tedbirleri kapsamında ülke genelinde düğün, nişan gibi faaliyetlerin yasaklandığını anımsatan Yerlikaya, sonbaharda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Vali Yerlikaya, temizlik, maske ve mesafe kuralına uyulmasının önemine işaret ederek, “Maskeyi kuralına uygun takar, mesafeye dikkat edersek virüsün solunumla bulaşma riski yüzde 90 azalıyor” dedi.
‘HAYA EDİYORUZ’
Pozitif vakayla temas edenlerden sabırlı olmalarını isteyen Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz. Pozitif olduğunu bilen kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Şehirle nasıl helalleşeceksin? Biz hem idari işlem yapıyoruz hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz”