Allah’tan kork

Allah’tan kork
Ali Erbaş’ın, sosyal medyanın kullanımına ilişkin hukuki düzenleme çağrısı yapması, muhalefet cephesinde tepki çekmeye devam ediyor.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu çağrıya tepki göstererek, “Allah’tan kork! Senin...

Ali Erbaş’ın, sosyal medyanın kullanımına ilişkin hukuki düzenleme çağrısı yapması, muhalefet cephesinde tepki çekmeye devam ediyor.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu çağrıya tepki göstererek, “Allah’tan kork! Senin rehberin Erdoğan değil, senin rehberin Kuran” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, birkaç gün önce yaptığı konuşmada, “Bu mecranın teklif ve telkinlerine bilinçsizce teslim olan kullanıcılar, her türlü mahremiyetlerini ifşa ederek … asil duyguları, beğeniye feda edebilmektedir” ifadelerini kullandı, Erbaş sosyal medya yasasının zorunluluk olduğunu söyledi.
Altay şöyle devam etti:
“30 Ağustos’ta içinde Atatürk olmayan bir duanın altında Diyanet İşleri Başkanı’nın imzası vardır. Biz söyleyince kızıyorlar. Bunların Allah’ın tahsildarlığına soyunmak gibi yaklaşımları da var ama bu memlekette ‘Allah’tan kork’ denecek son kişi Diyanet İşleri Başkanı’dır ama son zamanlardaki uygulamalarına baktığımızda ona sadece şunu derim; Allah’tan kork; senin rehberin Erdoğan değil senin rehberin Kuran”

ÇOK DAHA ÖTE ANLAMI VAR

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Diyanet İşleri Başkanı’nın bu konularda, yasaklar konusunda, yasalar konusunda, kendisiyle doğrudan ilgili olmayan yasalar konusunda bir şey söylemesinin çok daha öte anlamı vardır” diye değerlendirdi.
Tanrıkulu şunları söyledi:
“Hayatın her alanına müdahale eden bir pozisyon… Bunları kabul etmek mümkün değil. Neden bunu söylüyorum? Yani Diyanet İşleri Başkanı’nı giderek çok daha fazla yaşamın içerisinde görüyoruz, daha fazla müdahaleci bir pozisyonda görüyoruz. “

ALLAH’TAN KORKUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Erbaş’ın bu açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Kuşoğlu, Erbaş’a “Sayın DİBaşkanı; Dinin siyaset ve ticaretle iç içe olduğu bu dönemde… Devlet aşırı hasar görmüş yolsuzluklar hiç bu kadar olmamıştır. Milletin ahlaki, milli ve manevi değerleri hiç bu kadar yıpranmamıştır. Dinimize hiçbir dönem böyle zarar verilmemiştir. Allah’tan korkun” diye seslendi.