ALMAK DA HAYAL DOKUNMAK DA!

ALMAK DA HAYAL DOKUNMAK DA!
En son 2017’de çok düşük katılımla gerçekleyen Autoshow fuarı, bu yıl pandemi nedeniyle 14-26 Eylül’de ilk kez dijital olarak gerçekleşecek. Böylece en azından fuarlarda görüp dokunabildiğimiz rüya otomobilleri artık sadece...

En son 2017’de çok düşük katılımla gerçekleyen Autoshow fuarı, bu yıl pandemi nedeniyle 14-26 Eylül’de ilk kez dijital olarak gerçekleşecek. Böylece en azından fuarlarda görüp dokunabildiğimiz rüya otomobilleri artık sadece ekranın arkasından görebileceğiz.

SON yıllarda yüksek maliyetleri nedeniyle tüm dünyada otomobil fuarlarının geleceği tartışılıp, iptaller yaşanırken, pandemi bu süreci hızlandırdı. Birçok dev fuar görünürde pandemi nedeniyle iptal edilirken, aslında çoğunun kalıcı olarak bunu planlandığı da ortada. Sonuçta dijitalleşmenin arttığı günümüzde fiziksel fuarlarda harcanan para ve verilen mesainin artık karşılığını bulamadığı, fuarlar yerine başka alanlara daha müşteri bazlı yatırımların yapılmasının etkili olduğundan bahsediliyor.
FİZİKSEL DÜZENLENMEZDİ
İşte böylesine bir ortamda en son 2017’de düzenlenen Türkiye’nin en önemli ve en büyük fuarlarından Uluslararası İstanbul Autoshow da bu yıl çözümü dijitalleşmede buldu. 4 yıl önce çok düşük katılımla (17 marka) gerçekleşen ve açıkçası bir daha fiziksel olarak düzenlenmesi imkansız olarak görünen Autoshow, pandemi nedeniyle 14-26 Eylül’de ilk kez dijital olarak gerçekleşecek. Pandemi olmasa bu yıl fuarın fiziksel düzenlenmesinin çok zor olduğu da gelen haberler arasında. Yani alması imkansız rüya otomobilleri en azından fuarlarda görüp dokunabiliyorduk, artık bu da imkansız hale geldi.
1 MİLYON ZİYARETÇİ
Bu yıl ‘Mobilite’ temasıyla Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 17’ncisi düzenlenecek etkinlikte ziyaretçiler otomobillerin ve hafif ticari araçların yanı sıra ilk kez motosiklet ve scooterlerı da inceleyebilecek. İlk dijital Autoshow olma özelliğine sahip olacak organizasyonda 30’a yakın katılımcı marka; sanal gezinti için boyutlandırılmış özel stant alanını tasarlayacak. Autoshow 2021 Mobility, www.odd.org.tr/autoshow2021 adresinden giriş yaparak özel oluşturulan bir alt yapı üzerinden tüm cihazlardan takip edilebilecek. İlk dijital fuarı 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Gerçeğe en yakın fuar deneyimi

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu, “Çok sayıda otomotiv markasını bir araya getirecek ve dünyadan herkesin erişimine açık olacak bu dijital platformun, ülkemiz otomotiv sektörünün tanıtımına da katkıda bulunacağına inanıyoruz” derken, ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce ise, “Dünyada fuarları yakından takip ediyoruz. Çok sayıda markayı çatısı altında birleştiren bir dernek olarak dijitalde yapılmamış bir yöntemle gerçek deneyime en yakın fuar deneyimini yaşatacak olmamızın heyecanını taşıyoruz” diye konuştu.

Cenevre fuarı geri dönüyor

DÜNYANIN en önemli otomobil fuarlarından biri olan ve her yıl düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, 2022’de geri dönecek. Son 2 yıldır pandemi nedeniyle düzenlenemeyen fuarın yeni normal şartları altında yapılacağı açıklandı. Yani fuarın bir kısmının fiziksel bir kısmının ise dijital olabileceği belirtiliyor. 2022 Cenevre Otomobil Fuarı 19 - 27 Şubat 2022 tarihi arası kapılarını açacak. Basın için ise 17 ve 18 Şubat tarihleri ayarlanmış durumda. Bugüne kadar her zaman Mart ayında düzenlenen fuar, ilk kez Şubat ayına kaydırılmış durumda.