Alman Bakan, Putin için özel mahkeme kurulmasını önerdi

Alman Bakan, Putin için özel mahkeme kurulmasını önerdi
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yargılanabilmesi için “özel bir uluslararası mahkeme kurulması” çağrısında bulundu. Baerbock, “Rus liderlere saldırgan tavırların cezasız...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yargılanabilmesi için “özel bir uluslararası mahkeme kurulması” çağrısında bulundu. Baerbock, “Rus liderlere saldırgan tavırların cezasız kalmayacağını gösterecek açık bir mesaj vermeliyiz” dedi.

VOA’nın haberine göre, Lahey Uluslararası Hukuk Akademisi’nde yaptığı konuşmada, Ukrayna hükümetinin Rusya’nın saldırganlığının Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde yargılanamayacağı yönündeki endişesini paylaştığını söyleyen Baerbock, geçen hafta Harkiv’e yaptığı ziyaret sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile Putin’in yargılanması için özel bir mahkeme kurulması konusunu görüştüklerini belirtti.

Yargı yetkisini Ukrayna ceza hukukundan alan bir mahkeme oluşturulmasını öneren Baerbock, tarafsızlığı garanti etmek için mahkemenin Ukrayna’da bulunmaması gerektiğini; savcı ve yargıçların farklı ülkelerden seçilmesini önerdi.