Alman bakanlar depremin merkezinde

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 23, 2023 / 11:33

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma ve can kaybına neden olan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Çadır kentteki vatandaşlarla ve şehit öğretmen Aybüke Yalçın›ın adı verilen Kızılay çadırındaki çocuklarla görüşen Baerbock ve Faeser, gönüllü Alman doktorlar tarafından kurulan tıbbi hizmet çadırını da ziyaret etti.

KELİMELERLE İFADE EDİLEMEZ
Baerbock ve Faeser, daha sonra ilçe merkezindeki enkaz bölgelerini gezdi, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Burada yaşananları görmek için geldiklerini belirten Baerbock, “Bu deprem felaketinin boyutu, burada olsanız bile kelimelerle ifade edilemez” dedi. Önceki gün de bölgede olan bakanlar kendileri de depremi hissettiler.

Almanya’da yakınları olanlar için vize sürecini kolaylaştırdıklarını vurgulayan Baerbock, insanların vize başvurularını kolaylıkla yapabilmeleri için bölgede bir “vize otobüsünün” bulunduğunu kaydetti. Baerbock, pasaportları enkaz altında kalanların veri aktarımının hızlı olması için sürekli Türk makamlarıyla temasta olduklarını belirtti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top