Almanya enflasyonla mücadele için kesenin ağzını açtı

Almanya enflasyonla mücadele için kesenin ağzını açtı
Almanya 65 milyar euroluk enflasyonla mücadele paketi açıkladı.Tüketicileri ve işletmeleri enflasyondan korumak için hazırlanan üçüncü önlem paketinde indirimli toplu taşıma ve vergi indirimi gibi önlemler yer alıyor. Ayrıca...

Almanya 65 milyar euroluk enflasyonla mücadele paketi açıkladı.

Tüketicileri ve işletmeleri enflasyondan korumak için hazırlanan üçüncü önlem paketinde indirimli toplu taşıma ve vergi indirimi gibi önlemler yer alıyor. Ayrıca Almanya tüketicilerin yükselen enerji faturalarına destek olmayı da planlıyor.

Başbakan Olaf Scholz’un liderliğindeki üç partili koalisyonun üzerinde anlaştığı pakete göre önlem paketi toplu taşımada indirimli seyahatin uzatılması ve yaklaşık 9 bin enerji-yoğun şirket için 1,7 milyar euroluk vergi indirimini içeriyor.

Başbakan Scholz katıldığı bir konferansta, “Açıklanan üç önlem paketi arasında şimdiye dek en büyük paket bu oldu” ifadelerini kullandı.

Ayrıca artan vergi gelirlerinin enerji faturalarına destek için kullanılacağı da duyuruldu.

Scholz, Maliye Bakanı Christian Lindner’in şirketlerin aşırı kazançlarından elde edilecek vergilerin iki haneli milyar eurolara ulaşacağı açıklamasına da değinerek bu vergi gelirlerinin son tüketicinin enerji maliyetlerini azaltmakta kullanılacağını söyledi.