Almanya esrarı serbest bırakıyor

Almanya esrarı serbest bırakıyor
Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, esrar edinme ve tüketimini yasal hale getirecek tasarıyı tanıttı. Bakan, tasarının kanunlaşması ile devletin bu piyasayı çok daha iyi kontrol edebileceğini ifade etti.Almanya’da yakın...

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, esrar edinme ve tüketimini yasal hale getirecek tasarıyı tanıttı. Bakan, tasarının kanunlaşması ile devletin bu piyasayı çok daha iyi kontrol edebileceğini ifade etti.

Almanya’da yakın gelecekte yetişkin kişilerin esrar satın alabilmesi, bulundurması ve tüketmesi yasal olacak. Konuyla ilgili kanun tasarısının tanıtımında açıklamalarda bulunan Almanya Sağlık Bakanı Prof. Karl Lauterbach, söz konusu tasarının yasalaşarak yürürlüğe girmesinin ardından esrar edinme, bulundurma ve tüketmenin, Uyuşturucu Madde Kanunu’nun kapsamının dışında kalacağını ifade etti. Hazırlanan tasarıya göre yetişkinlerin 20 ila 30 gram kenevir bulundurmaları herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacak. Ancak 18-21 yaş arası genç kişilerin bulundurduğu esrardaki, etkin maddesi olan THC (tetrahidrokanabinol) oranına bir üst sınır getirilmesi öngörülüyor. Hükümet, çıkaracağı ilgili yasa ile ilk etapta esrar üretimini devlet kontrolü altına almayı planlıyor.