Almanya Leopard tankları için yeşil ışık yaktı

Almanya Leopard tankları için yeşil ışık yaktı
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Polonya’nın Ukrayna’ya Alman menşeli Leopard tankı sevk etmek istemesi halinde buna karşı çıkmayacaklarını belirtti.Baerbock Fransız LCI televizyonu muhabirinin, Polonya’nın Ukrayna’ya...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Polonya’nın Ukrayna’ya Alman menşeli Leopard tankı sevk etmek istemesi halinde buna karşı çıkmayacaklarını belirtti.

Baerbock Fransız LCI televizyonu muhabirinin, Polonya’nın Ukrayna’ya Leopard tankları teslim etmesi halinde ne olacağını sorması üzerine, “Şu anda bu soru sorulmadı ancak sorulsaydı buna engel olmazdık” dedi. Baerbock’un bu açıklaması Alman basını tarafından “Leopard tanklarının Ukrayna’ya verilmesine yeşil ışık yaktı” şeklinde yorumlandı.



Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ukrayna’daki duruma seyirci kalmayacağız. Leopardlar konusunda Almanya ile anlaşma sağlayamazsak, modern tanklarının bir kısmını savaşan Ukrayna’ya bağışlamaya hazır ülkelerden oluşan daha küçük bir koalisyon kuracağız” ifadesini kullandı.