Almanya Merkel sonrasına hazırlanıyor

Almanya Merkel sonrasına hazırlanıyor
Almanya'da yarın yapılacak genel seçimle Angela Merkel'in 16 yıllık başbakanlığı son bulacak.Ülkede son haftalarda yapılan kamuoyu yoklamaları, merkez soldaki Sosyal Demokrat Parti'yi 15 yıldır ilk kez önde gösteriyor....

Almanya'da yarın yapılacak genel seçimle Angela Merkel'in 16 yıllık başbakanlığı son bulacak.

Ülkede son haftalarda yapılan kamuoyu yoklamaları, merkez soldaki Sosyal Demokrat Parti'yi 15 yıldır ilk kez önde gösteriyor. Seçimlerin sonunda hangi partinin kazanırsa kasansın koalisyon hükümeti kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeterli sayıda milletvekili çıkararak koalisyon hükümeti kurabilecek ve ülkenin bundan sonraki başbakanını belirleyebilecek üç parti ya da üç parti ya da ittifak var; Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşiller Partisi.

Seçimde 18 yaşın üzerindeki 60,4 milyon Almanya vatandaşı oy kullanacak. Bundestag en az 598, genellikle de daha fazla üyeden oluşuyor.

Kazananların ve kaybedenlerin kimler olduğu genellikle sandıkların kapanmasından birkaç saat sonra belli oluyor. Ancak hükümetin kimler arasında ve nasıl oluşacağı ve Başbakanın kim olacağı belki de haftalar sonra belli olacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 yıl süren görevini bırakmasına günler kala Rotstock şehri yakınındaki Vogelpark Marlow isimli kuş parkını ziyaret etti. Park ziyaretinde Başbakan Merkel'in üzerine çok sayıda papağanın konması ile renkli bir görüntü ortaya çıktı.