Almanya Savunma Bakanı istifa etti

Almanya Savunma Bakanı istifa etti
Uzun süredir eleştirilerin odağında olan Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Başbakan Olaf Scholz’a istifasını sundu. “Medyanın, aylardan bu yana şahsıma odaklanması, Alman ordusu ile ilgili nesnel habercilik ve tartışmaların...

Uzun süredir eleştirilerin odağında olan Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Başbakan Olaf Scholz’a istifasını sundu. “Medyanın, aylardan bu yana şahsıma odaklanması, Alman ordusu ile ilgili nesnel habercilik ve tartışmaların önüne geçiyor” diyen Lambrecht, “Bu sebepten dolayı görevimi devretmeye karar verdim” ifadesini kullandı.

Hükümet sözcü yardımcısı Christiane Hoffmann, “Başbakan, Bayan Lambrecht’in kararına saygı duyuyor ve bu zor zamanlarda savunma bakanı olarak yaptığı iyi çalışmalar için teşekkür ediyor’’ ifadelerini kullandı. 

LAMBRECHT ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAYDI
Lambrecht, 2021’in Aralık ayında bakanlık koltuğuna oturduğunda, uzun yıllardır tasarruf önlemlerine maruz kalan Alman ordusunun teçhizat eksikliğinden haberdardı. Buradaki açığın kapatılması ve ordunun tedarik sisteminin iyileştirilmesi konularını önceleyeceğini ifade eden Christine Lambrecht, bunun ne kadar zahmetli bir süreç olduğunu, gene geçen yıl Şubat ayında Ukrayna Savaşı başlayınca anladı. Söz konusu savaş ile gündeme gelen Alman ordusunun modernizasyonu için hükümet 100 milyar euro ek fon ayırma kararı aldı. Bununla ilgili ilk savunma sanayi projeleri ise ancak Aralık ayında başlayabildi.